Jon Almaas slutter i «Nytt på Nytt»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jon Almaas (49) sin fartstid i det populære TV-programmet er over. En av landets mest kjente komikere skal ta over, melder Se og Hør. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 1997 ledet Jon Almaas «Nytt på Nytt» for første gang. Siden den gang har medprogramlederne blitt byttet ut, mens Almaas har ledet programmet med stø hånd.

Nå er også hans tid i NRKs store flaggskip over. Siste arbeidsdag blir 2. desember, melder NRK.

– Det er ikke med lett hjerte jeg nå har bestemt meg for å forlate NRK. NRK har vært hele mitt voksne arbeidsliv, og det er en arbeidsplass og en institusjon jeg er ekstremt glad i. Jeg er utrolig stolt av det mine gode kolleger og jeg har fått til gjennom 17 år med Nytt på Nytt, men nå føler jeg tiden er inne for å prøve noe annet og nytt, sier Almaas til statskanalen.

Bytter kanal

Overfor VG bekrefter TVNorge at de henter Almaas fra statskanalen.

– Vi mener alvor når vi sier at vi tar humor på alvor. Jon Almaas er en av landets aller mest folkekjære programledere, og det er utrolig gøy å kunne si at han nå er en del av vår humorstall, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks, til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva Almaas skal gjøre i TVNorge, vil Landsverk ikke si.

– Vi har mange tanker om hvordan Jon skal brukes og vi jobber allerede med et par idéer. Mer enn det ønsker jeg ikke å si om Jons rolle nå, sier Landsverk.

Tufte Johansen tar over

Se og Hør skriver at komiker Bård Tufte Johansen (44) skal ta over.

Landsverk i TVNorge bekrefter at Tufte Johansen går motsatt vei.

Tufte Johansen var faktisk vikar for Almaas én gang våren 2011, da sistnevnte var bortreist, ifølge VG.

– Det er litt som om Kongen skulle være sjuk. Man blir bare nødt til å stille opp, sa Bård Tufte Johansen til avisen da.

Siden starten i 1999 har programmet vunnet fem Gullruten-priser og seks Komipriser. I tillegg har Jon Almaas vunnet tre Gullruten-priser for beste programleder.