– Kina eksporterer dødelige kjemikalier

Shanghai (NTB-AP): Kinesiske selskaper eksporterer kraftige kjemiske stoffer som er så dødelige at de utgjør en mulig terrortrussel, viser en gransking som Associated Press har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AP har identifisert tolv kinesiske selskaper som sier de kan eksportere det syntetiske opiatet karfentanil til USA, Europa og andre steder for så lite som 2.750 dollar per kilo, uten å stille ytterligere spørsmål.

Karfentanil har blitt identifisert som det siste i en rekke virkestoffer som får skylden for at titusener av stoffmisbrukere verden over har mistet livet. Narkolangere har blandet karfentanil i heroin og andre ulovlige stoffer for å øke inntjeningen.

Til tross for farene, er ikke karfentanil underlagt kontroll i Kina. Der blir det lovlig produsert og selges på nett. USA forsøker nå å overtale Beijing til å svarteliste karfentanil, et forsøk som til nå har vært nytteløst. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden