Lula etterforskes for å være del av kriminelt nettverk

Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva har kalt korrupsjonssaken mot ham for en farse. Foto: Reuters / NTB scanpix
Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva har kalt korrupsjonssaken mot ham for en farse. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasília (NTB-AFP) Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva skal etterforskes for å være medlem i et kriminelt nettverk som står bak «massepyndring» av det statlige oljeselskapet Petrobras.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har Brasils høyesterett bestemt. Dommer Teori Zavascki godkjente torsdag etterforskningen av Lula, som allerede er tiltalt for konkrete tilfeller av korrupsjon i Petrobras-saken.

Det har også tidligere vært nevnt at Lula skulle være hjernen bak den omfattende korrupsjonsskandalen, men det er ikke lagt fram bevis for dette.

Nå har imidlertid påtalemakten fått godkjenning fra høyesterett til å sette søkelyset på Lula i undersøkelsen av det de kaller en organisert kriminell gruppe ledet av politikere som har jobbet for å berike seg selv og forretningspartnere, i tillegg til politiske kampanjer.

Lula var president gjennom store deler av tiden da Petrobras-saken skal ha pågått. Han har gjentatte ganger bedyret sin uskyld og sagt at det ligger politiske motiver bak saken mot ham.

Lulas håndplukkede etterfølger, Dilma Rousseff, måtte i forrige måned gå av som president etter at det ble reist riksrettssak mot henne. Også hun anklages for å ha vært involvert i Petrobras-skandalen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden