Enighet i oljemekling – streik avverget

Statoils anlegg på Melkøya for mottak av gass fra Snøhvit-feltet. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB SCANPIX
Statoils anlegg på Melkøya for mottak av gass fra Snøhvit-feltet. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Meklingen mellom Norsk olje og gass (NOG) og Safe har ført til enighet. Dermed blir det ingen streik for 338 oljeansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– SAFE har i land-meklingen klart å øke rammen for medlemmene i Shell og Esso utover tilbudene som ble gitt i lokale forhandlinger. Det er vi selvsagt tilfreds med, men vi skulle gjerne hatt et bedre utgangspunkt for denne meklingen enn det andre organisasjoner ga oss ved å signere i de lokale forhandlingene, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst i en pressemelding.

Partene kom til enighet tre timer på overtid klokken 03.00 fredag morgen. Partene har også forpliktet seg til å vurdere lønnsdannelsens utvikling framover for å sikre lønnsutvikling for medlemmene på denne avtalen over tid.

– Bakgrunnen for at oppgjøret gikk til mekling, er at Safe opplever at NOGs medlemsbedrifter ikke vil forholde seg til frontfagsoppgjørets rammer i årets oppgjør. Vi håper det skal la seg gjøre å finne en løsning, men er forberedt på streik dersom det blir nødvendig, sa Roy Aleksandersen, første nestleder i Safe torsdag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden