KrF: Regjeringen må snu

at Krf-leder Knut Arild Hareide sier nå at hans parti ikke ser for seg å støtte regjeringen uten Venstre på laget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
at Krf-leder Knut Arild Hareide sier nå at hans parti ikke ser for seg å støtte regjeringen uten Venstre på laget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide vil ikke støtte regjeringen uten Venstre på laget. Venstre advarer om at statsbudsjettet ikke vil få støtte fra dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

VG skriver at KrF-leder Knut Arild Hareide nå sier at hans parti ikke ser for seg å støtte regjeringen uten Venstre på laget. Regjeringen trenger kun ett av disse partiene på lag.

– Slik situasjonen er nå er det ikke aktuelt for KrF å gi regjeringen flertall for budsjettet uten at også Venstre er med, sier Hareide.

Regjeringen inngikk i fjor en avtale med KrF og Venstre om å få ned klimagassutslippene i betydelig grad. I framleggingen av statsbudsjettet torsdag skulle regjeringen levere et såkalt grønt skatteskifte.

Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke fornøyd med forslagene i statsbudsjettet og advarer om at budsjettet ikke vil få støtte fra dem. KrF støtter Venstre.

– Det regjeringen har foreslått er ikke godt nok. Det er ikke et grønt skatteskifte. KrF vil være konstruktive til å finne løsninger, men da må alle være villige til å forhandle. Da må regjeringen snu, sier Hareide. (©NTB)