Obama vurderer nye Syria-sanksjoner

Røyk stiger opp over Aleppo i Syria etter et bombeangrep. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix.
Røyk stiger opp over Aleppo i Syria etter et bombeangrep. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP): USAs president Barack Obama vurderer nye Syria-sanksjoner som kan ramme regimet hardere og sette Russland i en vanskelig posisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tjenestemenn og diplomater som nyhetsbyrået AFP har snakket med, sier at strategien fortsatt er på «tegnebrettet», men at de første tiltakene kan være å foreslå FN-sanksjoner mot dem som har vært involvert i kjemiske angrep.

Et slik forslag vil være et diplomatisk stikk mot Russland, som kan få problemer med å forsvare bruken av kjemiske våpen gjennom et veto i sikkerhetsrådet.

De fleste personene i den innerste kretsen rundt Syrias president Bashar al-Assad er allerede satt på USAs reiseforbudsliste og har fått sine midler frosset. Det samme gjelder høytstående militærpersonell, men kildene tror at moralen i det syriske militæret kan få seg en knekk dersom man også rammer mer lavtstående tjenestemenn

De siste ukene har de diplomatiske forsøkene på å løse konflikten i Syria strandet, og USA kunngjorde mandag at de bryter forhandlingene med Russland om en våpenhvile. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden