Santos: – Fred i Colombia er nær

Colombias president Juan Manuel Santos (t.h.) tok onsdag imot tidligere president Alvaro Uribe til samtaler om fredsprosessen i presidentpalasset. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Colombias president Juan Manuel Santos (t.h.) tok onsdag imot tidligere president Alvaro Uribe til samtaler om fredsprosessen i presidentpalasset. Foto: Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bogota (NTB-AFP): Colombias president Juan Manuel Santos er optimistisk etter å ha møtt mannen som frontet nei-kampanjen mot fredsavtalen med FARC-geriljaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fred i Colombia er nær, og vi vil oppnå det, sa Santos etter et møte med sin argeste politiske motstander og forgjenger Alvaro Uribe.

Formålet med møtet var å stake ut veien videre etter at folket sa nei til fredsavtalen som skulle ende den 52 år lange konflikten med FARC-geriljaen. Uribe frontet kampanjen mot fredsavtalen, som han mener var for mild mot den venstreorienterte geriljabevegelsen. Begge parter har imidlertid uttrykt ønske om å føre fredsprosessen videre, og fredssamtalene på Cuba er gjenopptatt. Onsdag ble våpenhvilen med geriljaen utvidet fram til 31. oktober.

Da Uribe møtte pressen etter møtet sa han at han har gitt presidenten en liste over justeringer og forslag som bør legges inn i en ny fredsavtale.

– Det er bedre å oppnå fred for alle colombianere enn en svak avtale på vegne av halvparten av befolkningen, sa han.

Han kritiserte den nå forkastede avtalen for å gi geriljaen «full frihet for straff» og for å gjøre det mulig for geriljamedlemmer som står bak forferdelige menneskerettighetsbrudd å bli valgt inn i politiske verv. (©NTB)