James trekker seg som UKIP-leder

Diane James gir seg, bare 18 dager etter at hun ble valgt til leder for UKIP. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix.
Diane James gir seg, bare 18 dager etter at hun ble valgt til leder for UKIP. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

London (NTB-AFP): Diane James trekker seg som leder for det britiske uavhengighetspartiet UKIP, bare 18 dager etter at hun ble valgt til vervet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter James i en pressemelding, etter at nyheten først ble lekket via partikilder til britiske medier. Hun understreker at hun kommer til å fortsette pliktene sine som medlem av EU-parlamentet.

– Det har blitt tydelig for meg at jeg ikke har den nødvendige autoriteten, eller den fulle støtten fra alle mine kollegaer i europa-parlamentet og ledere i partiet til å gjennomføre de endringene jeg mener er nødvendige og som jeg baserte kampanjen min på, sier James i en pressemelding publisert på hennes Twitter-konto.

James ble valgt til leder i midten av september og tok over stafettpinnen fra Nigel Farages, som gikk av etter brexit-avstemningen. For mange er partiet synonymt med Farage, og James' avgang har satt fart på spekulasjoner om at nestoren er på vei tilbake som partileder, da for tredje gang. Ryktene avvises imidlertid av Farage selv.

– Ikke for ti millioner dollar, sier han til Press Association.

Den storkjeftede og fargerike politikeren har bygd opp partiet, som med sin innvandrings- og EU-kritiske profil er Storbritannias tredje største parti. Det store spørsmålet er nå hva som vil skje med partiet, som har oppnådd sitt store mål om å få Storbritannia ut av EU. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden