Stemmer/Nyheter:– Ikke kast de eldre, Per Sandberg

Per Sandberg mener eldre i Frp må gi seg slik at yngre kan slippe til.
Per Sandberg mener eldre i Frp må gi seg slik at yngre kan slippe til. Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-nestleder Per Sandberg ber eldre i Frp gi seg slik at de yngre kan slippe til. Men han vil ikke si om det gjelder ham selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmer: Svein Otto Nilsen
Fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet, Sør-Trøndelag

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per Sandberg vil løfte opp de unge ved å be eldre Frp-ere tre til siden

Hva er eldre Per Sandberg? 40-50-60-70 eller 80 år?

Da vil jeg ønske de såkalte «eldre» Frp-ere velkommen til Pensjonistpartiet.

Pensjonistpartiet vil hevde at dagens seniorer/eldre representerer er en verdifull ressurs som bør ivaretas.

Våre eldre har erfaring og kompetanse som uten tvil kan benyttes bedre i samfunnet.

De eldre i dag har gjort et samfunnsnyttig arbeid, de kan vise til resultater og kan være stolt av sitt arbeid. Det er de eldre som har jobba fram vår velstand, som alle i dag nyter godt av. De bygde opp landet, og de bygde opp alle velferdsgodene vi har i dag.

I dag får ikke de eldre bli med på ferden fordi de er samfunns-unyttige, og nå skal til og med Frp med Per Sandberg degradere de eldre i sitt eget parti til fordel for ungdommen.

Bakgrunn: Sandberg ber eldre Frp-ere gi seg

Det er beregninger som viser at frivillighetsarbeid utgjør ca. 30-40 milliarder kroner på årsbasis. Mesteparten av det arbeidet blir utført av pensjonister og mange eldre er i arbeidslivet etter 67 år. Det er også mange friske eldre som ønsker stå lengre i arbeid etter 70 år. Her møter en 70 års grense som arbeidsgiverne benytter seg av for å bli kvitt eldre arbeidstagere, 70 års grensen må bort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessverre har man ikke klart og tydelig sagt fra at det er noe galt når et samfunn ikke utnytter alle sine menneskelige ressurser. De eldre må ikke bli et stemmekveg men ha mulighet til å være med å styre samfunnet videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter mange eldres mening er det verste med å bli gammel at man ikke lenger blir lyttet til, ikke tatt alvorlig og ikke akseptert som et fullverdig medlem av samfunnet.

Pensjonistpartiet politikk skal sørge for at eldre skal og må anerkjennes som likeverdige borgere. Det skal være respekt for alder og aldring. De skal ha rett til å bestemme over sin egen tilværelse. Blir vi svekket av sykdom skal vi ha forsvarlig og verdig pleie, slik vi får det som unge og voksne.

Norge er kjent fra FNs statistikker som ett av verdens beste land å leve i. Foreløpig gjelder det ikke fullt ut for de eldre.

Et samfunn kan ikke utelukkende basere seg bare ut fra ungdomsverdier, Per Sandberg. I denne kampen er det behov for et politisk parti som Pensjonistpartiet som skal definerer problemene og trekke opp strategien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pensjonistpartiet skal sette normer og standarder og formulere krav, men skal også være kreativ med sine tanker, ideer, politisk forståelse og gjennomføringskraft. Pensjonistpartiet har som oppgave at Norge skal bli et av de beste land i verden å bli gammel i, til fordel for hele samfunnet. Får vi det til vil også ungdommen takke oss.

Husk: Alderdommen er også ungdommens fremtid.

Trodde Frp også så nytteverdien av lang livserfaring og ikke la seg på linjen til Arbeiderpartiet. (Er du ung så skal du frem)

Jeg er 60 år og var med i Frp fra 1974 til 2003.
Jeg har vært i bystyret i Trondheim i 30 år og ble også valgt inn i fylkestinget i Sør-Trøndelag i 2015 ”til tross for alderen”. Denne gang for Pensjonistpartiet

Man blir aldri for gammel for å drive med politikk uansett parti og i Pensjonistpartiet er det plass for både ungdommer og de som man så fint kaller Seniorene.

Jeg håper Per Sandberg trekker tilbake sin uttalelse og oppfordrer de såkalte «eldre» til å stå på videre i politikken til folkets beste.

Les også:

Carl I. Hagen: – Bedre at Jonas overtar

Finansavisen: – Tybring-Gjedde i møte om nytt parti