Stephen Hawking til Norge

Den britiske fysikeren Stephen Hawking (74) kommer til Trondheim neste sommer. Foto: AP / NTB scanpix.
Den britiske fysikeren Stephen Hawking (74) kommer til Trondheim neste sommer. Foto: AP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske fysikeren Stephen Hawking (74) kommer til Starmus-festivalen i Trondheim neste sommer. Det vil bli den verdenskjente astrofysikeren første besøk i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Starmus-festivalen, som går av stabelen fra 18. til 23. juni.er en vitenskaps- og musikkfestival som tre ganger tidligere er blitt arrangert på Kanariøyene. I 2017 flyttes den til Trondheim og det er ventet at flere nobelprisvinnere, forskere og musikere i verdensklasse kommer.

Starmus-festivalen ble første gang arrangert i 2011, initiert av astrofysikeren Garik Israelian og Queen-gitarist og astrofysiker Brian May. Målet er å gjøre vitenskap og kunst tilgjengelig for offentligheten.

Les også: Hawking: – Menneskeheten risikerer selvutslettelse

– Festivalen vil gi Norge et internasjonalt utstillingsvindu for vitenskap, teknologi, utdanning og kultur. Den vil sette Norge som kunnskapsnasjon på verdenskartet, og være en viktig arena for å profilere NTNU, som er vårt største universitet. Jeg har store forventninger til hva Trondheim og NTNU kan få til, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Ifølge Adresseavisen står også produsenten og musikeren Brian Eno på gjestelisten neste år.