Ventetid for rusbehandling redusert med 40 prosent

Ifølge en rapport er ventetiden for rusbehandling redusert fra 61 til 37 dager de siste tre årene. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Ifølge en rapport er ventetiden for rusbehandling redusert fra 61 til 37 dager de siste tre årene. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Siden regjeringsskiftet for tre år siden er ventetiden for rusbehandling redusert med 40 prosent. I 2016 ligger den an til å bli 37 dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en foreløpig rapport fra Helsedirektoratet, skriver Klassekampen.

Helseminister Bent Høie (H) mener utviklingen er et resultat av at rusbehandling har fått høy prioritet hele regjeringsperioden, og han hevder den rødgrønne regjeringen kastet bort tiden.

– Vi opplevde at de kom med mange ideologiske utspill om for eksempel heroinassistert behandling, samtidig som man var lite opptatt av handling. Forskjellen mellom våre regjeringer er viljen til å prioritere det som faktisk virker, sier helseministeren.

Arbeiderpartiets ruspolitiske talsperson, Ruth Grung, kaller Høie «smålig».

– Det er bra ventetiden har gått ned, men det er et resultat av tverrpolitisk innsats, sier Grung – som viser til at også de rødgrønne bevilget midler til nye plasser i sitt siste budsjett. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden