Statlig uenighet forsinker kollektivterminal på Voss

Voss (NTB): Den nye kollektivterminalen på Voss blir forsinket fordi det statlige Jernbaneverket og det statlige eiendomsselskapet Rom ikke blir enige om finansieringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter planen skulle byggingen av den nye kollektivterminalen for buss-, tog- og taubanepassasjerer starte neste år. Men nå går det mot utsettelse fordi Rom Eiendom – et datterselskap av NSB – og Jernbaneverket ikke blir enige om finansieringen av sin del av prosjektet til 60 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

Terminalen inngår i en helhet med nytt hotell og gondolbane. Uenigheten gjelder terminalbygget til 32 millioner kroner. Fylkeskommunene står for halve beløpet, mens Jernbaneverket har bevilget 8 millioner og mener Rom eiendom bør betale resten.

«Jernbaneverket har ikke budsjett for å kunne øke sitt bidrag fra åtte til 16 millioner kroner. ROM Eiendom har heller ikke funnet mulighet for å gå inn med midler i prosjektet,» skriver selskapet i et brev.

Fylkesrådmann Rune Haugsdal orienterte i forrige uke fylkesutvalget om at byggestarten ville bli utsatt.

Når Bane NOR overtar ansvaret for jernbaneinfrastrukturen fra Jernbaneverket neste år, blir også ROM Eiendom overført til Bane NOR. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden