Regjeringen gir 50 millioner kroner til Fornebubanen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statsminister Erna Solberg vil ha fortgang i arbeidet med Fornebubanen. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statsminister Erna Solberg vil ha fortgang i arbeidet med Fornebubanen. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Regjeringen vil ha fortgang i arbeidet med å planlegge Fornebubanen og setter av 50 millioner kroner i neste års statsbudsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) har allerede lovet å ta halve regningen for flere store samferdselsprosjekter i Oslo-området. Nå kommer de også med penger for å få opp tempoet i planlegging av Fornebubanen, skriver Aftenposten. Ifølge avisen er det første gang staten gir penger til planlegging av et lokalt samferdselsprosjekt.

– Vi viser gjennom bevilgningen at vi ønsker god fremdrift. Vi er klare til å betale pengene raskt. Nå er det ingen grunn til å sitte og vente. Fornebubanen er viktig for regjeringen. Nå håper vi byrådet prioriterer byggingen, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

– Det har vært noen runder i planleggingen som har forsinket prosjektet. Nå må det legges trykk på reguleringsarbeidet i Oslo. Her skal det bygges ut store boligområder og mange arbeidsplasser. Derfor trenger vi banen fort, supplerer statsminister Erna Solberg (H).

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er glad for pengene og sier byrådet setter «full fres» på reguleringsarbeidet. (©NTB)