Britene begynner brexit-prosessen

Storbritannias statsminister Theresa May ankommer de konservatives landsmøte i Birmingham lørdag. Foto: Tony Melville / Reuters / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May ankommer de konservatives landsmøte i Birmingham lørdag. Foto: Tony Melville / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

London (NTB-Ritzau): Statsminister Theresa May opplyser at Storbritannia vil utløse artikkel 50, som formelt starter prosessen med å forlate EU, innen Tysklands forbundsdagsvalg i september 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

May sier dette i et intervju med den britiske avisen The Sunday Times. Søndag går hun på talerstolen på de konservatives landsmøte i Birmingham. Loven som i 1972 innlemmet Storbritannia i det europeiske fellesskapet, vil bli opphevet.

– I den neste trontalen vil vi innføre en lov som fjerner den europeiske fellesskapsloven fra våre lovbøker, sier May.

I likhet med vår egen konge, holder den britiske monarken en gang i året en tale i nasjonalforsamlingen der regjeringens planer for det kommende året presenteres. De siste årene har den britiske trontalen blitt holdt i mai eller juni.

May tok over etter David Cameron gikk av i kjølvannet av folkeavstemningen i juni da et flertall av britene stemte for at landet skal forlate EU. (©NTB)