Kerry skal ha vært for militær makt i Syria

USAs utenriksminister John Kerry fotografert fredag under begravelsen til tidligere statsminister og president i Israel, Shimon Peres. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix
USAs utenriksminister John Kerry fotografert fredag under begravelsen til tidligere statsminister og president i Israel, Shimon Peres. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP): USAs utenriksminister er frustrert over at hans diplomatiske innsats i Syria ikke ble fulgt opp med militær makt, skriver New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et lekket lydopptak som New York Time s har offentliggjort, forteller John Kerry til en gruppe syrere i forrige uke om uenigheter innad i den amerikanske regjeringen.

– Jeg tror vi snakker om tre-fire personer i administrasjonen som alle har argumentert for bruk av makt, og jeg tapte diskusjonen. Jeg har argumentert for bruk av makt, men ting utviklet seg i en annen retning, sier Kerry.

– Vi prøver å følge det diplomatiske spor, og jeg forstår at det er frustrerende. Ingen er mer frustrerte enn oss, sier Kerry. John Kirby, Kerrys talsperson, nekter ikke for at lydopptaket er ekte.

– Selv om vi vil avstå fra å kommentere en privat samtale, var utenriksminister Kerry takknemlig for muligheten til å møte denne gruppen med syrere, for å høre deres bekymringer og bekrefte vår satsing på å avslutte denne borgerkrigen, sier han.

Kerry har vært en pådriver internt for å få president Barack Obama til å trappe opp i Syria, for å tvinge Assad til side og ende borgerkrigen, men han har vært nøye med å presentere en samlet regjering utad. (©NTB)