Ny redningsaksjon – Redningsselskapet ber folk tenke seg om

Hvaler (NTB): Fredag kveld måtte to menn hentes etter at båten deres gikk på grunn og sank i sterk vind og kraftig sjø. Redningsselskapet ber folk ta hensyn til været.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredagens aksjon ved Hvaler i Østfold kom et snaut døgn etter at en redningsaksjon utenfor Farsund viste tydelig at også redningsmannskapene kan komme i fare når det står på. Natt til fredag ble redningsskøyta Ægir tatt av en brottsjø og gikk rundt. Mannskapet på tre måtte hentes med helikopter.

Fullt så dramatisk ble det ikke ved Hvaler. De to mennene som hadde gått på et skjær, kom seg på land og fikk varslet, men de visste ikke hvor de var, skriver Dagbladet.

– Det var dårlig vær, store bølger, og mye var uklart i begynnelsen av oppdraget. Politiet hadde forsøkt å peile inn innringeren, men vi visste ikke hvor han var, sier skipsfører Johan Leandersson på redningsskøyta Horn Rescue. Mennene ble funnet og tatt inn til land. De var våte og kalde etter å ha vært i sjøen og ble overlatt til helsevesenet for en sjekk. Også hunden ble reddet.

Pressevakt Oddbjørn Nesje i Redningsselskapet ber folk se an vær og vind før de drar på tur.

– Dette er forsmak på høststormene, og det må folk ta inn over seg. En må fortsatt nyte båtlivet, men også sjekke værmeldinga før man legger ut. Det gjelder også de som ferdes på land, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden