Bunkers-bomber hindrer skolegang for 100.000 barn

Mye av Aleppo ligger nå i ruiner etter den voldsomme bombingen av byen den siste tiden. Foto: Reuters / NTB scanpix
Mye av Aleppo ligger nå i ruiner etter den voldsomme bombingen av byen den siste tiden. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beirut (NTB-AFP): Bruk av såkalte bunkers-bomber i angrepene mot Aleppo gjør at skolene plassert i bunkere er nå så utrygge at opptil 100.000 barn risikerer å ikke få fullført skolegangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier organisasjonen Redd Barna, som støtter 13 skoler i Aleppo. Bunkers-bombene kan knuse mål opptil 5 meter under bakken.

– Skolene øst i Aleppo skulle åpne igjen for et nytt skoleår i morgen, men så lenge byen gjennomgår disse grusomme angrepene vil de holdes stengt. Dette vil hindre skolegang for opptil 100.000 barn, som lever i frykt for sitt liv, uttaler organisasjonen.

USA har anklaget Russland for å bruke både brannbomber og bunkers-bomber i den voldsomme bombingen av byen den siste uka.

Russland sier imidlertid at de vil fortsette angrepene og anklager USA for ikke å gjøre nok for å kontrollere opprørerne. De sier de syriske styrkene kjemper mot «terrorister». (©NTB)