Klimaforskere: – Dere må gjøre mye, mye mer

FNs generalsekretær Ban Ki-moon under et møte i forrige uke i forbindelse med FNs hovedforsamling hvor 31 land overleverte dokumentene som formelt viser at de har godkjent Parisavtalen. Foto: Mike Segar/ Reuters / NTB scanpix
FNs generalsekretær Ban Ki-moon under et møte i forrige uke i forbindelse med FNs hovedforsamling hvor 31 land overleverte dokumentene som formelt viser at de har godkjent Parisavtalen. Foto: Mike Segar/ Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NB-AP): Klimaforskere advarer verdenslederne mot å stoppe opp og gratulere seg selv med Parisavtalen. De sier at mye mer må til for virkelig å skape endring i klimaet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks klimaforskere offentliggjorde torsdag en rapport som sier at om det ikke blir innført flere kutt i klimagassutslippene, vil temperaturen på kloden stige med én grad til innen 2050. Til nå har klodens temperatur steget med én grad, og i 2009 ble verdensledere enig om å forhindre at det skal skje igjen.

Onsdag godkjente den indiske regjeringen Parisavtalen, som betyr at klimaavtalen er et stort skritt nærmere punktet hvor den trer i kraft. Det skjer 30 dager etter at den formelt er godkjent av minst 55 land som står for minst 55 prosent av de globale klimautslippene.

Forskerne hevder at tiltakene i avtalen ikke er i nærheten av det som må til for å forhindre at temperaturen på kloden stiger med til sammen to grader.

– Denne avtalen er ikke i nærheten. Hvis dere verdensledere er virkelig seriøse må det gjøres mye, mye mer, sier forskerne. (©NTB)