Obama og Merkel fordømmer barbariske angrep i Aleppo

USAs president Barack Obama og Tysklands statsminister Angela Merkel snakket sammen på telefon torsdag. Begge fordømmer det de omtaler som barbariske angrep mot Aleppo. Foto: Mark Schiefelbein / Reuters / NTB scanpix
USAs president Barack Obama og Tysklands statsminister Angela Merkel snakket sammen på telefon torsdag. Begge fordømmer det de omtaler som barbariske angrep mot Aleppo. Foto: Mark Schiefelbein / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP): USAs president Barack Obama og Tysklands statsminister Angela Merkel fordømmer det de omtaler som barbariske angrep mot Aleppo, utført av Syria og Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to verdenslederne var i en telefonsamtale torsdag enige om at Syria og Russland har et ansvar for å stoppe angrepene mot den opprørskontrollerte delen av Aleppo i Syria, et område hvor hundretusenvis av sivile befinner seg, halvparten av dem kvinner og barn.

FN advarer mot humanitær katastrofe i Aleppo, som er den verste situasjonen hittil i den fem år lange syriske krigen. Den krigsherjede byen har falt utfor «en nådeløs skrent av en humanitær katastrofe som ikke ligner på noe vi hittil har sett i Syria», sa FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien i Sikkerhetsrådet torsdag.

Etter at en våpenhvile forhandlet fram av USA og Russland brøt sammen i forrige uke, har russiske og syriske fly og kamphelikoptre bombet byen daglig. (©NTB)