En person reddet opp av sjøen i Farsund

Personen som ble hentet i land, er fløyet til sykehus. Foto: Svein Morten Havaas / Lister / Lister24 / NTB scanpix
Personen som ble hentet i land, er fløyet til sykehus. Foto: Svein Morten Havaas / Lister / Lister24 / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person er fløyet til sykehus etter å ha blitt hentet opp av vannet ved en molo ved Borhaug i Farsund. Det letes ikke etter flere personer, og søket er avsluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Personen som er reddet opp av vannet, er fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Ifølge Hovedredningssentralen er personen som var savnet, en utenlandsk statsborger. Først ble det meldt at to personer kunne ha havnet i sjøen, men dette viste seg ikke å stemme. Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser at søket er avsluttet.

Til VG opplyser 110-sentralen at den som havnet i vannet, var en del av et følge på seks personer som befant seg på moloen. Meldingen om at noen hadde falt i vannet kom klokka 19.24 torsdag kveld.

Redningsskøyta tok fyr

Redningsskøyta Ægir ble tatt av en brottsjø da den deltok i søket. Den gikk rundt to ganger og har fått store skader og tok fyr, men brannen ble slukket.

– Mannskapet er tatt om bord i et redningshelikopter og er i god behold, melder Redningsselskapet. Mannskapet ble fløyet til Sola for å bli tatt hånd om av helsepersonell. De pårørende er orientert, og Redningsselskapet har satt krisestab i forbindelse med situasjonen. Den forlatte skøyta har drevet inn mot land, og bergingsarbeidet vil bli satt i gang når været tillater det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Hovedredningssentralen var det et mannskap på tre som ble reddet, og de er noe forslått etter å ha blitt tatt av brottsjøen.

Redningsskøyta Ægir ble bygd i 1998 og er i Skomvær-klassen. Den er 19,61 meter lang, har et 5,70 meter bredt dekk og en topphastighet på 24,9 knop.

OBS-varsel

Det er sendt ut OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. For Agder, Telemark og Buskerud varslet Meteorologisk institutt kraftig sørvestlig vind, med vindkast på 20-25 sekundmeter utsatte steder torsdag ettermiddag og kveld. Ved Lindesnes ble det målt opptil 32 meter per sekund i kastene, og statsmeteorolog Vibeke Thyness sier til Fædrelandsvennen at det blåste full storm. Vinden skal minke natt til fredag.

Borhaug, også kjent som Vestbygda, er et tettsted på Lista i Vest-Agder. Det ligger rundt 10 kilometer vest for kommunesenteret Farsund og ikke langt unna Lista fyr.