Flertall i nord mot oljeleting i Lofoten

Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tromsø (NTB): Et flertall i Nord-Norge sier nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, viser en ny meningsmåling. SVs Torgeir Knag Fylkesnes ber Ap lytte til nordlendingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant de spurte i en meningsmåling i Nordlys , svarer 54,7 prosent at de er negative til oljeboring i det såkalte LoVeSe-området. Bare 28 prosent er positive, mens 17,3 ikke har gjort seg opp en mening. Finnmarkingene er mer positive enn innbyggerne i de direkte berørte fylkene Nordland og Troms.

SV er imot å åpne LoVeSe for oljeboring, og Torgeir Knag Fylkesnes gleder seg over resultatet av målingene.

– Dette bør være et klart signal til Ap, som har sagt ja til konsekvensutredning. Jeg ber Jonas Gahr Støre lytte til nordlendingene. Vi vil ikke ha oljeboring her oppe, sier Fylkesnes.

Også på spørsmål om konsekvensutredning er det flere som svarer negativt (48,8 prosent) enn positivt (37,6 prosent). Her svarer 13,6 prosent «vet ikke».

– Vi nordlendinger ønsker ikke å åpne nye havområder for oljeboring. Vi tenker større og mer langsiktig og vet at havet har mer ressurser enn det oljeboring kan gi oss, sier SV-politikeren. (©NTB)