Lokfører-mekling fortsetter på overtid

Av de totalt 71 lokførerne som det er varslet plassoppsigelse for, jobber 58 i Oslo, Ski og Lillestrøm. En streik kan dermed få store konsekvenser for reisende i disse områdene. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Av de totalt 71 lokførerne som det er varslet plassoppsigelse for, jobber 58 i Oslo, Ski og Lillestrøm. En streik kan dermed få store konsekvenser for reisende i disse områdene. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB-Alexander Vestrum og Per-Helge Berg): Da meklingsfristen for lokførerne gikk ut ved midnatt, var partene enige om å fortsette på overtid. – Vi har godt håp, sa mekler Dag Stousland en snau time før midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har foregått en intens mekling i hele dag med god bistand fra partene. Det er ennå ikke noe resultatet, men vi har godt håp, sier Stousland da det var mindre enn en time til fristen gikk ut. Han betegner meklingen som «meget vanskelig».

– Det er dels prinsipielle spørsmål, sier mekleren.

Et par minutter over midnatt, opplyser Riksmeklerens kontor til NTB at partene er blitt enige om å fortsette på overtid. Det er ikke sagt noe om hvor lenge de blir sittende.

Meklingen mellom LO Stat og Spekter startet tidligere onsdag. Kommer ikke partene til enighet, kan det bli togstans i Oslo og Akershus torsdag morgen.

Av de totalt 71 lokførerne som det er varslet plassoppsigelse for, jobber 58 i Oslo, Ski og Lillestrøm. En streik kan dermed få store konsekvenser for reisende i disse områdene. Det er nemlig lokaltogene i Oslo og Akershus som først og fremst vil bli rammet av streiken. Strekninger som Ski– Skøyen– Stabekk og Lillestrøm– Spikkestad vil bli hardest rammet. (©NTB)