WHO ber om evakuering av skadde fra Aleppo

Stadig nye bombeangrep gjør situasjonen kritisk for sivile i Øst-Aleppo. De har ingen muligheter til å flykte, og WHO ber om at det blir åpnet humanitære ruter for å evakuere syke og skadde. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Stadig nye bombeangrep gjør situasjonen kritisk for sivile i Øst-Aleppo. De har ingen muligheter til å flykte, og WHO ber om at det blir åpnet humanitære ruter for å evakuere syke og skadde. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beirut (NTB-DPA-AFP): Humanitære ruter bør etableres for å evakuere syke og skadde fra beleirede Øst-Aleppo, sier Verdens helseorganisasjon (WHO). Redningsarbeidere frykter en massakre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjelpearbeidere rapporterer om minst 13 drepte sivile i flyangrep mot de opprørskontrollerte områdene tirsdag.

Over 200 mennesker ble fraktet til sykehus i Øst-Aleppo sist helg, men det er bare igjen omkring 35 leger som kan behandle dem, skriver WHO i en uttalelse.

Flyangrep fra Russland og regjeringsstyrkene i Syria har tatt livet av 262 mennesker i Øst-Aleppo, av dem 42 barn, siden våpenhvilen brøt sammen 19. september, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

WHO-uttalelsen, som kom tirsdag, viser til at alle ruter til og fra Øst-Aleppo nå er stengt, og det er ingen muligheter for befolkningen til å komme seg ut av det opprørskontrollerte området.

De gjenværende 25 helseinstitusjonene i Øst-Aleppo er på grensen til sammenbrudd. Sju av sykehusene er helt eller delvis ute av funksjon, ifølge WHO. (©NTB)