Mistenkelig pakke fjernet fra politikontor i Charlotte

Charlotte (NTB-AP): Hovedkontoret til politiet i Charlotte i den amerikanske delstaten North Carolina ble evakuert etter funn av en mistenkelig pakke. Pakken ble fjernet av en robot.

Soldater holder vakt i Charlotte. Bildet er tatt mandag. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix
Soldater holder vakt i Charlotte. Bildet er tatt mandag. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ansatt oppdaget pakken, og et større område rundt hovedkvarteret ble avsperret. Politiet i Charlotte-Mecklenburg opplyser at en robot fjernet pakken og den ble tatt med til et trygt sted utenfor byen.

Ifølge myndighetene ble det ikke ringt inn noen trusler mot politiet.

Tirsdag forrige uke ble 43-åringen Keith Scott skutt og drept av en politipatrulje. Politiet har offentliggjort videoopptak av hendelsen, som viser at politiet omringer bilen til Scott, som er svart, og ber ham komme ut. Deretter ser man Scott som går ut av bilen, og går baklengs mot kamera med armene ned langs siden, før han blir skutt. Det er ikke mulig å se på videoen om Scott er bevæpnet eller ikke, men man kan tydelig høre politimennene be Scott om å kaste fra seg våpenet.

Gatene i byen har vært fylt av demonstranter hver kveld etter drapet, og det har vært voldelige sammenstøt med politiet. Over 80 personer har blitt pågrepet. (©NTB)