Hastemøte i sikkerhetsrådet om Syria

New York (NTB-AFP): Storbritannia, Frankrike og USA har bedt om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd om den eskalerende situasjonen i Aleppo i Syria, ifølge diplomatiske kilder.

Mye av Aleppo ligger nå i ruiner etter de siste dagers bombing. Søndag blir det hastemøte om situasjonen i FNs sikkerhetsråd. Foto: Reuters / NTB scanpix
Mye av Aleppo ligger nå i ruiner etter de siste dagers bombing. Søndag blir det hastemøte om situasjonen i FNs sikkerhetsråd. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet vil finne sted klokka 10 søndag, blir det opplyst.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon uttalte lørdag at han er rystet og forferdet over den voldsomme opptrappingen i bombingen av Aleppo i Syria og sier det kan grense til krigsforbrytelser.

Ban advarte om at bruk av såkalte bunkers-bomber og andre avanserte presisjonsbomber og kraftig artilleri som vilkårlig rammer sivilbefolkningen, grenser til å være krigsforbrytelser.

Etter at våpenhvilen i Syria brøt sammen mandag denne uken, har de syriske regjeringsstyrkene satt inn en offensiv mot de opprørskontrollerte delene av Aleppo.

I flere dager har byen blitt intensivt bombet, og ødeleggelsene er enorme. Om lag 200 mennesker er drept bare de siste dagene. (©NTB)