Nordmenn og svensker utsatt for mulig millionsvindel

Oslo (NTB): Over 70 nordmenn og svensker kan ha blitt lurt for til sammen 10-20 millioner kroner, ifølge Aftenposten. Pengene er blitt overført til en norsk 41-åring bosatt i Moldova.

Over 70 personer skal ha overført penger til mannen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Over 70 personer skal ha overført penger til mannen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen har snakket med flere personer som hevder å ha blitt lurt av mannen.

– Det har vært en bløff fra A til Å. Det fremsto som seriøst, men etter hvert følte jeg meg bondefanget i et slags prosjekt det var umulig å komme seg ut av, forteller en kvinne i østlandsregionen.

Flere av personene har møtt den norske 41-åringen i Moldova. Overføringene blir i noen av tilfellene beskrevet som rene lån, andre ganger har det vært snakk om investeringer eller gebyrer for å få utbetalt millionlån.

– Jeg lånte bort penger med løfte om å få det dobbelte tilbake i løpet av to uker. Det har ikke skjedd, forteller en oppgitt kvinne bosatt i Sverige.

Mannen som står bak prosjektet, skal ha presentert seg som rådgiver med bakgrunn fra internasjonalt bankvesen. I 2009 ble han dømt for en rekke bedragerier og dokumentfalsk i Norge. Politiet er gjort kjent med saken, men foreløpig er det ikke levert noen anmeldelse og derfor er det heller ikke startet etterforskning. Aftenposten har prøvd å få kontakt med 41-åringen uten å lykkes. (©NTB)