Oljefondet ligger an til god gevinst på Formel 1-investering

Oljefondet har hatt god avkastning på Formel 1-investeringen. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix.
Oljefondet har hatt god avkastning på Formel 1-investeringen. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): På to uker har oljefondets Formel 1-investering steget med nesten 40 prosent. Dermed har fondet hatt en avkastning på drøyt 740 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med de andre eierne ble oljefondet tidligere i måneden enige om å selge Formel 1-sirkusets eierselskap, Delta Topco, til Liberty Media Group. Oljefondet fikk mesteparten av oppgjøret i aksjer i Liberty Media Group, og aksjekursen er opp nesten 40 prosent siden avtalen ble kjent, ifølge Dagens Næringsliv.

– Ut ifra aksjekursen til Liberty Media Group er nettoresultatet på fondets Formel 1-investering 743 millioner kroner. Det er for tidlig å si noe mer konkret før transaksjonen er gjennomført, men vi observerer at verdien har økt mye etter at transaksjonen og børsnoteringen ble annonsert, sier kommunikasjonssjef Thomas Sevang i Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter fondet.

Oljefondet kjøpte seg inn i Delta Topco i 2012. Planen var at selskapet skulle børsnoteres, men disse planene strandet. I tillegg ble Formel 1-sjef Bernie Ecclestone involvert i en korrupsjonssak. På bakgrunn av dette innrømmet toppsjef Yngve Slyngstad i oljefondet i 2014 at investeringen ble vanskeligere enn han trodde. (©NTB)