Håper på nye tiltak mot handel med truede dyr

Et neshorn i Zimbabwe har fått fjernet hornet for å unngå at det blir drept av krypskyttere. Foto: Philimon Bulawayo / Reuters / NTB scanpix
Et neshorn i Zimbabwe har fått fjernet hornet for å unngå at det blir drept av krypskyttere. Foto: Philimon Bulawayo / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannesburg (NTB-DPA-TT): Strengere regler mot handel med en rekke truede dyrearter skal drøftes på et internasjonalt møte i Sør-Afrika som begynner lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løver, tigre, neshorn, elefanter, haier og en rekke andre arter skal diskuteres på møtet i Johannesburg hvor nesten alle verdens land deltar.

Situasjonen for mange av artene har forverre seg på grunn av økende etterspørsel etter eksotiske dyr og kroppsdelene deres i asiatiske land hvor befolkningen er blitt rikere. I Kina og andre land i Asia brukes kroppsdeler fra tigre, neshorn og andre truede dyr i tradisjonell medisin.

I tillegg finnes det et stort marked for luksuriøse gjenstander laget av utskåret elfenben.

20 millioner elefanter kan ha levd i Afrika før europeerne tok kontroll over kontinentet. På 1970-tallet anslås det at antallet hadde sunket til 1 million.

En ny undersøkelse som omfatter 18 afrikanske land, viser at de bare har 350.000 savanne-elefanter igjen. Og hvert år blir rundt 30.000 drept av krypskyttere. (©NTB)