– Kjøpesenter-drapene i Seattle neppe terrorhandling

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingenting tyder på at drapene på et kjøpesenter i Seattle i USA fredag, var en terrorhandling, ifølge politiet. Fem personer ble drept, og gjerningsmannen var lørdag fortsatt på frifot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire kvinner og en mann ble drept da en ukjent gjerningsmann åpnet ild på kjøpesenteret Cascade Mall fredag kveld lokal tid.

På en pressekonferanse lørdag opplyste en talsmann for politiet at motivet for drapene fortsatt er ukjent men at det ikke er noe som antyder at det er snakk om en terrorhandling.

Polititalsmannen opplyser videre at gjerningsmannen fortsatt var på frifot lørdag og at han trolig er bevæpnet. Politiet kjenner ikke til identiteten hans, men gjerningsmannen beskrives som av latinamerikansk opprinnelse, og han skal ha vært alene om angrepet.

Identiteten til ofrene var lørdag ennå ikke frigitt.

Gevær

Skytingen skjedde fredag kveld i parfymeriavdelingen på kjøpesenteret Cascade Mall i Burlington.

Mannen som politiet jakter på, skal være kledd i svart eller grått, og han ble sist sett gående på en hovedvei i området. Han er ifølge politiet utstyrt med et gevær og skal ha forlatt kjøpesenteret før politiet kom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøpesenteret ligger langs en motorvei, cirka 105 kilometer nord for Seattle i delstaten Washington nordvest i USA.

– Hørte skudd

Jo Zavala, som var vitne til hendelsen, sier han hørte mange skudd og at folk løp ut av den aktuelle butikken.

– Da så jeg en mann med et gevær som skjøt folk, sier Zavala til den lokale TV-stasjonen 0K5.

Han ble oppdaget av gjerningsmannen idet han forsøkte å finne ut hva som foregikk. Han fikk våpenet rettet mot seg og løp deretter ut av butikken.

Da han kom tilbake i et forsøk på å finne kona, så han to av ofrene, blant annet to eldre kvinner, ligge blødende på gulvet.