Politibil avskiltet i kontroll

Politibil blir avskiltet under Statens Vegvesens storkontroll ved Grimstad onsdag formiddag. Politiet henter utstyr i bilen før den blir fraktet bort.
Politibil blir avskiltet under Statens Vegvesens storkontroll ved Grimstad onsdag formiddag. Politiet henter utstyr i bilen før den blir fraktet bort. Foto: Stein Larsen /agderposten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En uniformert politibil ble onsdag formiddag stoppet i en storkontroll på E18 i Grimstad. Kontrollen avslørte at bilen ikke var EU-godkjent, og skiltene ble klippet på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bilen ble avskiltet på grunn av manglende EU-godkjenning. Den skulle vært EU-godkjent i september 2015, sier kontrolleder Gulleik Vatnebryn i Statens vegvesen til Agderposten.

Storkontrollen på E18 ble gjennomført med mannskaper fra både Statens vegvesen, tollvesenet og politiet. Det var Statens vegvesens automatiske skiltleser som avslørte forholdet.

– Jeg hadde ikke under noen omstendigheter latt en bil som ikke var EU-godkjent, kjøre videre. Her er det likt for alle, sier kontrollør Reidar Bjerland.

En politibil (med EU-papirene i orden) ble sendt fra Kristiansand for å frakte det som var av politiutstyr i bilen, tilbake til politistasjonen.

– Her må vi dessverre bare innrømme at vi har gjort en feil, en feil som absolutt ikke burde vært gjort, sier seksjonsleder for orden ved Kristiansand politistasjon, Dag Tallaksen. Han innrømmer at hendelsen er pinlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er flaut for oss. Virkelig flaut. Det har skjedd en rutinesvikt her i forbindelse med EU-kontroll på denne bilen. Det skulle selvsagt aldri skjedd, og nå må vi ha en gjennomgang av rutinene våre, sier Tallaksen.

Les også:

Fridde til kjæresten i politibil

Testet Tesla som politibil – ble overrasket

Se hva som blir politibil nå