Meny

Brende positiv etter møte i giverlandsgruppen for Palestina

Utenriksminister Børge Brende er positiv til utviklingen etter det siste møtet i giverlandsgruppen for Palestina. Her sammen med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas tidligere i september. Foto: Det palestinske presidentkontoret / Reuter / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB): – Utviklingen i det økonomiske samarbeidet mellom israelere og palestinere er nå meget positiv, sier utenriksminister Børge Brende (H) etter det årlige ministermøtet i giverlandsgruppen.

Brende, som leder gruppen, oppfordret i møtet mandag andre giverland til å gjøre som Norge og øke støtten til den palestinske selvstyremyndigheten.

I møtet, som ble holdt i forbindelse med FNs høynivåuke i New York, ble det presentert rapporter om utviklingen i den palestinske økonomien og anbefalinger for neste år. Israel og den palestinske selvstyremyndigheten informerte om arbeidet for å styrke den palestinske økonomien og mulighetene for styrket samarbeid i tiden fremover. Palestinerne fikk anerkjennelse for sin økonomistyring under vanskelige forhold. Giverne ønsket den nylig inngåtte avtalen om å overføre myndighet til palestinerne over elektrisitetsforsyning velkommen.

– De gode nyhetene er at nå styrkes det direkte samarbeidet mellom de to partene. De viser vilje til å legge til rette for helt nødvendige utviklingsprosjekter på Vestbredden og i Gaza, ikke minst hva angår energi og vann. De to partene er nødt til leve sammen, og de må samarbeide om å bygge strategisk viktig infrastruktur for en fremtidig tostatsløsning, sier Brende. (©NTB)

Populært