Meny

Næringslivstopper går inn i gründerfond

Kjell Inge Røkke er en av investoren som går inn i det nye gründerfondet. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Flere ledende næringslivsaktører blir med i et fond som skal hjelpe gründerbedrifter i oppstartsfasen. Fondet er på 70 millioner kroner.

Det såkalte Founders Fund II er dermed mer enn dobbelt så stort som forløperen, som ble satt opp i 2013, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi startet fond én med 30 millioner kroner i slutten av 2013, da ingen andre var interessert. Omtrent ingen investerte så tidlig. Ingen tok risikoen, sier partner Tor Bækkelund (51) i Startuplab.

I dag er det langt mer oppmerksomhet rundt oppstartsbedrifter, grønn – og annen – omstilling og hva Norge skal leve av etter oljen. Det nye fondet er overtegnet og har fått med seg investorer som Kjell Inge Røkke, Ferds Johan H. Andresen jr, Opera-gründer Jon von Tetzchner og Tapad-gründer Are Traasdahl.

Brorparten av fondets investeringer har så langt gått til noen av de 165 bedriftene som har vært innom lokalene til Bækkelunds Startuplab siden 2012. Det nye fondet skal investere i minst 50 bedrifter. Hver investering er begrenset oppad til 3 millioner kroner, noe som kan være et avgjørende tilskudd i en tidlig fase, skriver avisen. (©NTB)

Populært