Meny

Mistenkt bombemann siktet for drapsforsøk

Politiet i New Jersey har offentliggjort dette bildet av 28-åringen som er siktet for drapsforsøk etter at to bomber gikk av lørdag. Foto: New Jersey State Police / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP): 28-åringen som er mistenkt for å stå bak bombene i New York og New Jersey er formelt siktet for drapsforsøk på fem politifolk. Han ble pågrepet etter en skuddveksling med politiet.

Påtalemyndigheten i New Jersey har også siktet Ahmad Khan Rahami for brudd på veitrafikkloven, melder flere medier. TV-bilder viser at Rahami blir lagt på en båre og tatt inn i en ambulanse. Han ble skutt i beinet, men skal ikke være alvorlig såret.

Det føderale politiet FBI bekrefter at Rahami er pågrepet og sier to politifolk ble truffet av skudd. Det ene skuddet traff en skuddsikker vest, mens det andre traff en betjent i hånden. Politiet sier de nærmet seg Rahami etter å ha stoppet en bil i Brooklyn og avhørt dem som satt i bilen.

Etterforskerne konsentrerer seg nå om å finne ut om 28-åringen hadde noen medsammensvorne, samt å undersøke motivet for bombene som gikk av på Manhattan og i Seaside Park i New Jersey. Sistnevnte førte til at et veldedighetsløp til inntekt for amerikanske soldater ble avlyst.

I New York ble 29 personer såret, mens ingen kom til skade i eksplosjonen i New Jersey.

– Hvem, om noen handlet han sammen med? Og hvor lå eventuelt deres lojalitet, spurte New York-guvernør Andrew Cuomo i et intervju med CNN. Han sier det er viktig å undersøke om det er noen utenlandsk terrorforbindelse. (©NTB)

Populært