Meny

Håndverker tiltalt for bedrageri

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): En håndverker fra Østfold er tiltalt for grovt bedrageri etter flere saker hvor han skal ha fått forhåndsbetalt for oppussing uten å gjøre jobben.

Ifølge VG har Oslo statsadvokatembeter tatt ut tiltale for bedrageri, grov utroskap og grovt bedrageri mot mannen.

– Dette er en viktig straffesak, sett i et forbrukerperspektiv, sier Jahn Schei, politiadvokat i Øst politidistrikt. Schei sier tiltalen består av elleve punkter. Ni av sakene skal ha skjedd i et gitt tidsrom i 2015.

Håndverkeren sier han ikke har lest tiltalen, og at han vil gå gjennom den med sin advokat før han uttaler seg til mediene. Forsvarer Helge Karlbom sier han ikke har fått politiets dokumenter ennå, og at han derfor ikke har fått gjennomgått disse med klienten.

VG har tidligere omtalt flere saker hvor håndverkeren har vært involvert. Rundt 20 familier og privatpersoner i Oslo, Akershus og Østfold har hevdet at de har blitt lurt av mannen. I flere av sakene skal mannen ha påbegynt arbeidet, men avsluttet etter at pengene var betalt. (©NTB)

Populært