Meny

Våpenprodusent sponset USA-tur for ungdomspolitikere

Ungdomspolitikerne besøkte blant annet Lockheed Martin, som produserer de nye norske kampflyene. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Våpenprodusenten Kongsberg Gruppen betalte 100.000 kroner for å sende ledere fra ungdomspartiene til Ap, SV, Sp, KrF og Venstre på tur til USA og besøk hos blant annet Lockheed Martin.

Turen for lederne og nestlederne i ungdomspartiene ble arrangert av Tankesmien Agenda. Regningen ble delt mellom Kongsberg Gruppen (100.000 kroner), USAs ambassade (40.000 kroner), Agenda (80.000) og deltakerne selv (30.000 kroner), ifølge Klassekampen.

Reisen gikk til Washington og New York. Ifølge programmet hadde deltakerne to middager og ett møte med representanter fra Kongsberg Gruppen. I tillegg var de på besøk hos kampflyprodusenten Lockheed Martin.

Agenda-leder Marte Gerhardsen mener turen, som også inneholdt mange andre besøk og programpunkter, var nyttig.

– Vårt mandat er å bidra til en kunnskapsbasert debatt. En av målgruppene våre er ungdomspolitikere. På denne turen hadde vi et særskilt fokus på amerikansk valg og politikk, og vi prøver alltid å finne samarbeidspartnere og støttespillere, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen, er glad for samarbeidet: (©NTB)

Populært