Meny

Nødhjelpsforsyninger bombet i Syria – 12 drept

To dager etter at våpenhvilen ble inngått demonstrerte innbyggere i Aleppo mot president Assads regjeringsstyrker og etterlyste nødhjelp. Mandag brøt våpenhvilen sammen. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aleppo (NTB-AFP-Ritzau): Minst 12 personer er drept etter at flere lastebiler med nødhjelp ble bombet i Syria. Syriske eller russiske kampfly skal stå bak luftangrep i Aleppo mandag kveld.

Minst fem bydeler i de opprørskontrollerte delene av den splittede byen ble rammet av angrepene mandag. Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) er minst 32 sivile drept i Aleppo-regionen.

– Jeg har ikke tid til å telle skadde og drepte nå. Vi vil ha den fulle oversikten i morgen. Men jeg er i akuttmottaket på al-Quds-sykehuset nå, og det er fullt av sårede og drepte, skriver dr. Hatem i en tekstmelding til VG. Han er leder for et barnesykehus i den opprørskontrollerte delen av Aleppo.

– De neste dagene vil bli fulle av angrep. I kveld startet svært kraftige flyangrep for to-tre timer siden, skriver legen.

Ifølge SOHR har det syriske regimet gjennomført til sammen 35 luftangrep siden våpenhvilen ble opphevet av den syriske hæren mandag ettermiddag norsk tid.

Talsmenn for FN bekrefter at en nødhjelpskolonne ble truffet i angrepene nær byen Urm al-Kubra vest for Aleppo. Kolonnen tilhørte FN og Syrias Røde Halvmåne og skal ha vært lastet med hvetemel og helseutstyr som skulle deles ut til 78.000 sivile. Foreløpige rapporter tyder på at 18 av 31 lastebiler ble truffet, i tillegg til et lager i området. Ifølge SOHR ble minst tolv personer drept i angrepet mot kolonnen, de fleste lastebilsjåfører og Røde Halvmåne-arbeidere. (©NTB)

Populært