Meny

Nazistisk tidskapsel funnet i Polen

Tidskapselen ble åpnet ved Nasjonalmuseet i polske Szczecin. Innholdet var i perfekt tilstand etter 80 år. Foto: Tomasz Muranski / EPA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 80 år siden ble Mein Kampf, en film, mynter, dokumenter og aviser som hyllet Adolf Hitler gravd ned for ettertiden. Nå har forskere funnet tidskapselen.

Etter den nazistiske makterobringen i Tyskland i 1933, ville Hitlers parti sikre utdannelsen av egne kadre.

22. april 1934 ble grunnsteinen til nazipartiets eliteskole Ordensburg Krössinsee lagt ned ved Falkenburg, det tyske navnet på dagens polske by Złocieniec.

«Mein Kampf»

Slik ble deler av innholdet i den nazistiske tidskapselen presentert før helgen. Foto: Tomasz Muranski / EPA

Og med den begravde man også en tidskapsel med mynter, bilder og dokumenter som Hitlers bok «Mein Kampf» og nazistiske aviser.

Forskerne har visst at tidskapselen eksisterte, men har ikke klart å lokalisere den. Men nylig kunne man avsløre innholdet.

Les også: Nazi-gulltog finnes ikke

Innholdet var i perfekt tilstand. Det befinner seg nå i Nasjonalmuseet i Szczecin hvor det vil bli oversatt og utstilt.

Eliteskole

Ved den nazistiske eliteskolen satte man krav til de første studentene. De skulle være«raserene», høyere enn 1,62 meter, mellom 23 og 26 år og i god fysisk form.

Les også: Ville tjene nazi-penger på kong Haakon

To årganger ble utdannet - i 1937-38 og 1938-39. I 1937 skal anlegget også ha blitt tatt i bruk av Hitlerjungen, gutter mellom 12 og 18 år, opplyses det på Wikipedia.

Populært