Norges EM-rivaler faller på plass

Ada Hegerberg og hennes lagvenninner avslutter mandag en ny vellykket kvalifisering for Norge. Etter tirsdagens kamper er 15 av 16 sluttspillnasjoner klare. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix
Ada Hegerberg og hennes lagvenninner avslutter mandag en ny vellykket kvalifisering for Norge. Etter tirsdagens kamper er 15 av 16 sluttspillnasjoner klare. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulsteinvik (NTB): Norges kvinnelandslag i fotball avslutter mandag en ny vellykket kvalifisering med hjemmekamp mot Israel. Den gir ganske sikkert en ny klar seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel er sist i Norges gruppe, to poeng bak Kasakhstan som forrige uke måtte se seg slått 10-0 i Molde. Israelerne har vært mye flinkere til å tette igjen bakover enn kasakhstanerne (12 innslupne mot 30), men greier neppe å holde helt tett mot Ada Hegerberg og hennes scoringsglade lagvenninner på Høddvoll.

Norge har vunnet seks av sju kamper, med 24-2 i målforskjell. 2-2 mot Østerrike på Ullevaal i juni var eneste lille feilskjær.

Kvalifiseringssuksess for Norges kvinnelandslag er ikke noe nytt. Norge har for 11. gang på rad tatt seg helskinnet gjennom en EM-kvalifisering. I tillegg har Norge kvalifisert seg til alle de sju VM-sluttspillene som er arrangert.

I sluttspillet i Nederland neste sommer venter trolig noen nye motstandere. For første gang skal hele 16 europeiske lag delta i et sluttspill.

Norge er en av åtte gruppevinnere, og det er for det meste de meritterte lagene som har lagt alle sine rivaler bak seg. (©NTB)