Meny

Norges EM-rivaler faller på plass

Ada Hegerberg og hennes lagvenninner avslutter mandag en ny vellykket kvalifisering for Norge. Etter tirsdagens kamper er 15 av 16 sluttspillnasjoner klare. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulsteinvik (NTB): Norges kvinnelandslag i fotball avslutter mandag en ny vellykket kvalifisering med hjemmekamp mot Israel. Den gir ganske sikkert en ny klar seier.

Israel er sist i Norges gruppe, to poeng bak Kasakhstan som forrige uke måtte se seg slått 10-0 i Molde. Israelerne har vært mye flinkere til å tette igjen bakover enn kasakhstanerne (12 innslupne mot 30), men greier neppe å holde helt tett mot Ada Hegerberg og hennes scoringsglade lagvenninner på Høddvoll.

Norge har vunnet seks av sju kamper, med 24-2 i målforskjell. 2-2 mot Østerrike på Ullevaal i juni var eneste lille feilskjær.

Kvalifiseringssuksess for Norges kvinnelandslag er ikke noe nytt. Norge har for 11. gang på rad tatt seg helskinnet gjennom en EM-kvalifisering. I tillegg har Norge kvalifisert seg til alle de sju VM-sluttspillene som er arrangert.

I sluttspillet i Nederland neste sommer venter trolig noen nye motstandere. For første gang skal hele 16 europeiske lag delta i et sluttspill.

Norge er en av åtte gruppevinnere, og det er for det meste de meritterte lagene som har lagt alle sine rivaler bak seg. (©NTB)

Populært