Meny

USA etterforsker tre mulige terrorangrep på et døgn

New Yorks guvernør Andrew Cuomo og borgermester Bill de Blasio besøkte bombeåstedet i Chelsea søndag. Foto: Rashid Umar Abbasi / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP): De tre angrepene i USA – bombene i New York, knivangrepet i Minnesota og bomben i New Jersey – blir alle etterforsket som mulige terrorhandlinger.

Myndighetene opplyser at det er ingen bevis for noen sammenheng mellom angrepene, men det at det skjedde innfor 24 timer fører til økt bekymring for sikkerheten.

29 mennesker ble såret da en bombe eksploderte i bydelen Chelsea på Manhattan lørdag kveld. Alle var søndag ettermiddag utskrevet fra sykehus. Eksplosjonen skjedde på 23. gate, mellom 6. og 7. aveny. Den forårsaket «omfattende» skader på bygninger, med glass og splinter overalt. En bombe nummer to i nærheten var utplassert, men detonerte ikke. Bomben var av tilsvarende type som den som eksploderte, laget med en trykkoker, og med ledninger og en mobiltelefon tilkoblet.

Begge bombene var fylte med splinter for å gjøre mest mulig skade, ifølge opplysninger i New York Times. CNN melder at samme mann er observert på overvåkingsvideoer fra begge bombeåstedene.

Noen timer tidligere lørdag gikk det av en bombe i Seaside Park i nabostaten New Jersey, like før et mosjonsløp til inntekt for soldater. Ingen ble såret av denne bomben.

I St. Cloud i Minnesota knivstakk og såret en mann ni personer lørdag før han ble skutt og drept av en politimann som ikke var i tjeneste på tidspunktet. Ekstremistgruppen IS hevder at en av deres «soldater» sto bak angrepet. (©NTB)

Populært