Meny

Mistanke om medisintyveri fra flere sykehjem

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim (NTB): Flere sykehjem i Trondheim har opplevd svinn av medisiner der det er mistanke om tyveri. En ny rapport fra kommunerevisjonen viser svikt i kontrollrutinene.

Kommunerevisjonen har kontrollert medisinhåndteringen i ti helse- og velferdssentre og to helsehus i Trondheim og har avdekket avvik i alle, skriver Adresseavisen.

– Undersøkelsen viser at sterkt vanedannede preparater er på avveie. De har en sterk virkning og kan være farlige dersom de blir brukt feil. De kan også bli omsatt på gata som narkotika, sier leder Jarle Brøske i kontrollkomiteen i Trondheim kommune.

Komiteen har hatt funnene til behandling og ber rådmannen iverksette tiltak. Rapporten fra kommunerevisjonen avdekker blant annet manglende dobbeltkontroll og at mange enheter ikke kontrollteller medisin. I tillegg kommer det fram at fire enheter har hatt mistanke om tyveri etter svinn av medisiner.

– Jeg synes dette er meget alvorlig. Det er fordi det handler om å holde orden i eget hus. Når vi ikke har oversikt over medisinen, legger vi til rette for at folk kan forsyne seg, sier kommunaldirektør Helge Granåsen. (©NTB)

Populært