Store brannskader på skole på Helgeland

Taket på undomsskoledelen av Korgen Sentralskole i Hemnes er totalskadd. Foto: Knut Martinsen / Avisa Hemnes / NTB scanpix
Taket på undomsskoledelen av Korgen Sentralskole i Hemnes er totalskadd. Foto: Knut Martinsen / Avisa Hemnes / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Korgen (NTB): Det brenner mandag morgen fortsatt i Korgen sentralskole i Hemnes i Nordland, men brannvesenet har kontroll på flammene. Taket på ungdomsskolebygningen har kollapset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fikk melding om ulming i bygget 18.56 søndag kveld. Men litt over 19 fikk de melding om at brannen var mer omfattende enn antatt.

Skolen er den eneste i bygda og består både av en ungdoms- og en barneskole med til sammen 230 elever. Ingen personer er meldt skadd.

– Det brenner fortsatt, men brannvesenet har kontroll, forteller operasjonsleder Trond Martinussen i Nordland politidistrikt til NTB mandag morgen.

Taket på ungdomsskolen er kollapset. Taket på barneskolen og administrasjonsbygningen står ennå, men det er brann- og vannskader på disse bygningene også.

Brannmannskaper fra flere omkringliggende brannvesen ble satt inn i slokkingsarbeidet, i tillegg til industribrannmannskaper fra Nortura. Selv om brannvesenet var mannsterkt til stede, spredde brannen seg i takkonstruksjonen, og det tok flere timer før de hadde kontroll på flammene. (©NTB)