Meny

Store brannskader på skole på Helgeland

Taket på undomsskoledelen av Korgen Sentralskole i Hemnes er totalskadd. Foto: Knut Martinsen / Avisa Hemnes / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Korgen (NTB): Det brenner mandag morgen fortsatt i Korgen sentralskole i Hemnes i Nordland, men brannvesenet har kontroll på flammene. Taket på ungdomsskolebygningen har kollapset.

Politiet fikk melding om ulming i bygget 18.56 søndag kveld. Men litt over 19 fikk de melding om at brannen var mer omfattende enn antatt.

Skolen er den eneste i bygda og består både av en ungdoms- og en barneskole med til sammen 230 elever. Ingen personer er meldt skadd.

– Det brenner fortsatt, men brannvesenet har kontroll, forteller operasjonsleder Trond Martinussen i Nordland politidistrikt til NTB mandag morgen.

Taket på ungdomsskolen er kollapset. Taket på barneskolen og administrasjonsbygningen står ennå, men det er brann- og vannskader på disse bygningene også.

Brannmannskaper fra flere omkringliggende brannvesen ble satt inn i slokkingsarbeidet, i tillegg til industribrannmannskaper fra Nortura. Selv om brannvesenet var mannsterkt til stede, spredde brannen seg i takkonstruksjonen, og det tok flere timer før de hadde kontroll på flammene. (©NTB)

Populært