Meny

Regi-Emmy til Susanne Bier

Susanne Bier fikk søndag Emmy-prisen for beste regi i en miniserie. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Los Angeles (NTB-Ritzau): Danske Susanne Bier ble søndag hedret med en Emmy-pris for beste regi for miniserien «The Night Manager».

Prisen er en av fire regipriser som ble delt ut under årets Emmy Primetime-galla, som er den 68. i rekken. Bier er den første danske regissøren som vinner den prestisjetunge amerikanske prisen, som gjerne omtales som TV-bransjens Oscar.

Miniserien «The Night Manager» er basert på John Le Carrés spionthriller ved samme navn. Boken, som kom ut i 1993, fikk tittelen «Nattportieren» i norsk oversettelse. Serien er en britisk-amerikansk samproduksjon med Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, David Harewood, Tom Hollander og Elizabeth Debicki i hovedrollene.

Bier har fått en rekke priser for filmene og seriene hun har produsert. Hun fikk sitt gjennombrudd med filmen «Den eneste ene» i 1999. I 2006 ble «Etter bryllupet» nominert til Oscar som beste utenlandske film, og fem år senere vant hun den samme kategorien med filmen «I en bedre verden», også kjent under originaltittelen «Hævnen».

Populært