Meny

Solberg: – Viktig at utdanningsrapporten følges opp

Statsminister Erna Solberg under overrekkelsen av FN-rapporten. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-Daniel Rosenquist): Statsminister Erna Solberg sier (H) den nye rapporten om global utdanning, som hun var med på å overrekke til FNs generalsekretær, setter hårete mål og gir mange ting å jobbe med.

– Nå håper jeg vi klarer å lage et skikkelig grunnlag for at denne rapporten følges opp, sier statsministeren til NTB i New York søndag. Solberg og Norge var sentrale da FNs spesialutsending for utdanning, Gordon Brown, overrakte rapporten til generalsekretær Ban Ki-moon.

– Den er jo på en måte Norges barn. Det var vi som tok initiativ til utdanningskonferansen, og vi har jobbet mye for å få det til, sier Solberg.

– Målet med rapporten er at alle barn i hele verden får utdanning. Det er et hårete mål, men vi er nødt til å si det slik. Det er det viktigste vi kan gjøre for både enkeltland, men også for verdens utvikling, forklarer statsministeren.

Solberg understreker at nå må man blant annet jobbe med nye finansieringsmetoder for utdanning, og hun mener rapporten har skapt et engasjement og entusiasme i FN-systemet.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon takket Erna Solberg og de andre involverte da han mottok rapporten. (©NTB)

Populært