Meny

Solberg: – Viktig at Sekkingstad får god oppfølging

Statsminister Erna Solberg møtte pressen i New York søndag. Hun sier det er viktig at det frigitte norske gisselet Kjartan Sekkingstad blir godt ivaretatt. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) sier det er viktig at det frigitte gisselet Kjartan Sekkingstad får god oppfølging etter nesten år i fangenskap og sier Norge skal hjelpe til.

– Det er ingen tvil om at han har det svært tøft i fangenskap. Det må ha vært svært vanskelig å oppleve de tingene han har både sett og opplevd på andre måter. Også det å være fanget der i jungelen hvor det pågår geriljakrig, sier Solberg til NTB i New York. Hun er i den amerikanske storbyen i forbindelse med den forestående uken med møter på høyt nivå i FN.

Statsministeren sier det er viktig at Sekkingstad blir godt ivaretatt nå som han endelig er fri etter å ha blitt holdt som gissel av den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen sør på Filippinene siden september i fjor.

– Nå er det viktig at han får god hjelp og oppfølging. Vår ambassade skal hjelpe til med det, og vi ønsker at han skal få hjelp uavhengig om han velger å bli på Filippinene eller om han kommer hjem til Norge, sier Solberg.

– Vi har ikke lang erfaring med denne typen saker, men vi har god krisehåndtering om han velger å komme til Norge.

Sekkingstad ble i helgen sluppet fri etter nesten et år i islamistgruppens fangenskap. (©NTB)

Populært