Meny

Legemiddelgigant vil endre gatenavn i Oslo

Legemiddelfirmaet GE Healthcare skal flytte fra lokalene i Nycoveien 2 (bildet) til Nycoveien 1, og foreslår navneendringer på gatene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Legemiddelgiganten GE Healthcare vil spare penger under flytting, og foreslår at kommunen endrer gatenavnene slik at de beholder samme adresse i de nye lokalene i Oslo.

Ifølge E24 skal selskapet flytte fra lokalene i Nycoveien 2 til nye lokaler i Nycoveien 1. I et brev til kommunen foreslår selskapet at det lages nye gatenavn.

– GE Healthcare foreslår derfor en navneendring, slik at en liten, ikke-navngitt vei ved deres nye lokaler gis navnet Nycoveien, mens Nycoveien gis et nytt navn, f.eks. Kontrastveien, heter det i saksfremstillingen. Forespørselen faller ikke i god jord hos Mats Kirkebirkeland (H) i Sagene bydelsutvalg.

– Som Høyre-mann er jeg jo positiv til næringsliv. Men dette tar kaka. Det får være grenser til hvor mye vi skal legge til rette for private aktører, sier han.

Administrerende direktør i GE Healthcare forklarer forespørselen med at selskapet har produkter registrert i flere enn 100 land med dagens adresse. I tillegg må pakningsvedlegg på alle produktene skiftes ut.

– Det dreier seg om et millionbeløp, og det var grunnen til at vi i november 2015 startet dialogen med lokale myndigheter for å se på forskjellige muligheter i fellesskap, sier Fuglaas. (©NTB)

Populært