Sogndal snudde den vonde rekken

Sogndal kunne juble for tre poeng i serien søndag. Foto: Christian Blom (NTB scanpix)

Sogndal tok sin første trepoenger siden 31. juli da Sarpsborg ble slått 3-0 på Fosshaugane. Martin Ramsland, Ole Amund Sveen og Gilbert Koomson ble heltene for hjemmelaget.

– Det var en veldig bra kamp av oss. Det var viktig for laget å endelig få en seier. Nå skal vi fortsette å jobbe hardt, sa en glad Koomson til TV 2 etter kampslutt.

Ramslands scoring kom et kvarter ut i oppgjøret, mens Sveen trygget seieren etter 74 minutters spill. Koomson satte inn lagets tredje scoring for dagen syv minutter før slutt.

– Dette var ikke en veldig god kamp av oss. Vi hadde sjanser, men var ikke skarpe nok. Luften gikk helt ut av oss på 0-3. Da var det ikke mer å hente, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Klatrer

Sogndal hadde ikke vunnet en kamp siden Haugesund ble slått 1-0 borte 31. juli. Siden da hadde det blitt 1-2-tap mot Viking, 1-3-tap mot Rosenborg, 1-1 mot Start og Stabæk og 0-2-tap mot Tromsø, før Eirik Bakkes mannskap altså fikk en etterlengtet opptur søndag.

Sogndal klatret opp på 31 poeng med seieren over Sarpsborg. Sarpingene har på sin side 36 poeng. Geir Bakkes mannskap tapte terreng til topplagene.

Sogndals første scoring for dagen kom fra kloss hold, da Rune Bolseth fikk løsnet skudd. Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen maktet ikke å holde ballen, og på returen pirket Ramsland ballen i mål etter en duell med to av gjestenes spillere. Dermed sto det 1-0 til vertene.

Nesten

Gilbert Koomson gjorde et flott forarbeid i forkant av 2-0-målet. Ghaneseren kom seg fri på høyresiden, førte ballen innover, før han så slo den 45 grader ut til lagkamerat Sveen. 26-åringen satte ballen inn i venstre kryss med en smart, men noe heldig avslutning. Det var hans sjette mål i serien så langt denne sesongen.

– Det var veldig deilig å score. Forhåpentligvis kommer det flere nå, sa Sveen.

På 3-0 var det Koomsons tur til å få nettsus. Han satte ballen trygt i hjørnet.

Sogndal var effektive, mens bortelaget sløste med sjansene sine. Få minutter før 2-0-målet fikk Sarpsborg en utrolig sjanse, men Sogndal-forsvaret fikk klarert på egen strek. Dét utnyttet vertene, som kunne juble for tre poeng da dommer Trygve Kjensli blåste av oppgjøret.

2713 tilskuere så kampen på Fosshaugane.