Meny

– Flere gisler frigitt samtidig som Sekkingstad

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen på Filippinene fikk frigitt flere gisler fra Abu Sayyaf, samtidig som norske Kjartan Sekkingstad ble sluppet fri, opplyser presidentens kommunikasjonssjef.

Martin Andanar sier til den filippinske avisen Malaya Business Insight at flere gisler som ble holdt av den islamistiske geriljagruppen er frigitt parallelt med Sekkingstad. Ingen nærmere detaljer om disse gislene – antall, nasjonalitet eller hvor lenge de er blitt holdt fanget – er kjent ennå.

Filippinske myndigheter opplyste lørdag at Kjartan Sekkingstad er sluppet fri etter nesten ett år som gissel. Dårlig vær gjorde at det ikke var mulig å fly ham ut fra øya Jolo, der det antas at han har sittet fanget det meste av tiden siden han ble bortført i september i fjor. Han har derfor tilbrakt natten hos lederen for separatistgruppen Moro-folkets nasjonale frigjøringsfront (MNLF), Nur Misuari, som Filippinene har en fredsavtale med.

Søndag ble han overlevert til myndigheten og skal fly til Davao sammen med fredsminister Jesus Dureza. Se video:

Populært