Meny

USA beklager «utilsiktet tap av liv» i syrisk angrep

USAs representant i FN, Samantha Power, beklager «det utilsiktede tapet av syriske soldaters liv» for FNs sikkerhetsråd på vegne av USA lørdag kveld. Se video i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har overfor Syria beklaget «det utilsiktede tapet av syriske soldaters liv» etter et angrep lørdag. FNs sikkerhetsråd samles lørdag til hastemøte om angrepet.

– Russlands FN-ambassadør har fått i oppgave å kalle inn til hastemøte om denne saken. Vi krever at USA gir en fullstendig og detaljert forklaring, og det må skje foran FNs sikkerhetsråd, sier det russiske utenriksdepartementets talskvinne, Maria Zakharova.

Sikkerhetsrådet bekrefter at det skal holdes et lukket møte om Syria klokken 19.30 lørdag kveld i New York.

Zakharova sier Russland er «svært bekymret» etter angrepet «som var rettet direkte mot den syriske hæren, som konsekvent har kjempet mot styrkene til IS». Hun sier alt det internasjonale samfunnet har gjort hittil for å oppnå fred, settes i fare ved angrep som det mot den syriske basen. Hun beskylder USA for «ikke å være i stand til å stå ved sine løfter».

Det amerikanske forsvaret bekrefter at angrepet mot basen kan være utført av styrker fra den USA-ledede koalisjonen.

– Via Den russiske føderasjonen har vi formidlet at vi beklager det utilsiktede tapet av syriske soldaters liv, sa en tjenestemann i Obama-administrasjonen lørdag kveld. Ifølge russerne ble minst 62 personer drept i angrepet i byen Deir al-Zor øst i Syria. Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier 80 soldater ble drept.

Populært