Meny

Trump: – Ta våpnene fra Clintons livvakter

Se video i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump kom fredag med et sarkastisk forslag om å avvæpne Hillary Clintons livvakter og «se hva som skjer med henne».

Trump har lenge antydet – helt feilaktig – at Clinton ønsker å fjerne grunnlovstillegget som sikrer amerikanernes rett til å bære våpen. På et valgmøte i Miami kom han inn på et kjent spor om å konfiskere våpnene til vaktene fra Secret Service, men denne gangen gikk han enda et skritt lenger:

– Jeg synes livvaktene hennes skal kutte ut alle våpen. de bør avvæpnes, ikke sant? Ta fra dem våpnene, hun vil jo ikke ha våpen. Ta dem og se hva som skjer med henne. Ta fra dem våpnene. OK, det ville være svært farlig.

Det var ikke umiddelbart klart hva Trump mente med uttalelsen, og en valgkampmedarbeider som ble spurt, ønsket ikke å utdype. Fra Clintons side kom derimot reaksjonen raskt, og de synes ikke Trumps kommentar var festlig.

– Han har et mønster der han oppfordrer til vold. Uansett om dette gjøres for å provosere demonstranter på et møte, eller bare som en løs bemerkning eller som en vits, så er dette uakseptabelt fra en som prøver å bli landets øverstkommanderende. Slike uttalelser passer seg ikke for en presidentkandidat, sier Clintons talsmann, Robby Mook i en pressemelding.

En talskvinne for livvakttjenesten Secret Service ønsker ikke å kommentere saken.

Populært