Meny

Carter roser norsk langtidsplan

USAs forsvarsminister Ashton Carter på besøk i Norge i begynnelsen av september. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): USAs forsvarsminister Ashton Carter sier han er imponert over den norske langtidsplanen for Forsvaret, og sier Norge kan stole på hjelp fra USA ved en trussel fra Russland.

Jeg har lest planen «fra perm til perm», sa Carter i et intervju med VG da han var på forsvarsministermøte i Norge tidligere denne måneden. Han var besøk på grunn av endringer i det sikkerhetspolitiske landskapet, inkludert hybridkrigføring og cyber-trusler.

– Vi må lage planer, sette inn ressurser, og gjøre det som trengs for å bli klare. Det handler om teknologi og modernisering. Norge har en plan for å gjøre alt dette, gjennom sin langtidsplan for Forsvaret. Den er imponerende, sier han, og legger til at Norge, i likhet med andre NATO-land, må bruke to prosent av sitt brutto nasjonalprodukt på Forsvaret. (©NTB)

Populært